Feng Shui architecten
   
     
   
 
     
   
   

Chi
Yin en Yang
De 5 elementen
Bagua
Nine Star Ki


 

 

 

 

 

Feng Shui
Een ruimte kan goed of slecht aanvoelen. Hierbij spelen de inrichting en het materiaalgebruik en grote rol.  Het geluk, de gezondheid en het welzijn van gebruikers of bewoners wordt daardoor sterk beïnvloed door het interieur van een werkplek of woning.
Feng Shui is een methode die de energie in een ruimte analyseert en optimaliseert, waardoor de ruimtebeleving sterk verbetert en daarmee het welzijn van de mens.
In de Feng Shui staan de mens en zijn omgeving centraal; Feng Shui wordt toegepast op bestaande woningen en gebouwen, maar kan ook ingezet worden tijdens het ontwerpproces.
Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie en wordt in Azië al honderden jaren toegepast. In Nederland is Feng Shui nog relatief onbekend.

Feng Shui architecten richt zich op het verbeteren van de woon- en werkomgeving waarbij zij gebruik maakt van ontwerp- en indelingsvarianten, vormen, kleuren en materialen.

Tools
De plattegrond is de basis van een Feng Shui analyse. In de plattegrond kan worden afgelezen hoe de energie (Chi) zich door een ruimte of gebouw beweegt en waar deze stagneert.

De wisselwerking tussen Yin en Yang, de leer van de 5 elementen en de Bagua zijn tools die ingezet worden om een analyse te maken en oplossingen te genereren, zodat de energie weer in evenwicht kan worden gebracht.
Voor een persoonlijke analyse, toegespitst op de bewoners en gebruikers, wordt gebruik gemaakt van de astrologie van de Nine Star Ki.